Avui, dades vergonyants
Les nostres presentacions: Déficit Fiscal, manca d'inversió en infraestructures...
Les presentacions que venim fent pel territori, des de l'any 2009, mostren els greuges que suposa per a Catalunya ser dependents, formar part d'Espanya. Alhora donem dades que demostren el potencial de la Catalunya Estat, país independent.
Les compartim en format PDF.
La gestió de l'Estat perjudica l'aeroport del Prat
Les cues al Prat es cronifiquen atesa l’absència de solucions
Una cosa és el control de passaport per als que entren o surten de l’espai Schengen. I una altra és el control de passatgers pel qual passen sense remei tots els viatgers que volen volar. A l’abril van entrar en vigor els nous requisits de seguretat antiterrorista que obliguen les policies dels països de la Unió Europea a revisar, un a un, els passaports de tots els passatgers. Des d’aleshores, només a l’aeroport del Prat s’estan registrant llargues cues, amb puntes de fins a tres hores d’espera, com les que hi va haver novament aquest diumenge a la nit. Per complicar encara més la situació, ahir també hi va haver cues en el control de passatgers. Entre les quatre i dos quarts de set de la matinada es va formar un enrenou tan important que la cua va arribar a l’exterior de la terminal.
"No sabem com seria exactament la Catalunya independent, però sabem moltes coses de la Catalunya actual. Per exemple, que l’estat espanyol està convertint l’aeroport del Prat en un destí indesitjable"
Més coses que sabem de la Catalunya del present:
El cost del Castor es va multiplicar per tres.
La pressió de l’Estat a les activitats catalanes a l’exterior arriba a les empreses.
Certeses sobre l’Estat que paguem i que no ens serveix adequadament.
FONT: “L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'La gestió de l'Estat perjudica l'aeroport del Prat'” Antoni Bassas - ARA 15/05/2017
L’Estat desobeeix “sistemàticament” el TC
Espanya incompleix “sistemàticament” les sentències que l’obliguen a cedir les subvencions i beques
L’Estat ha desobeït 34 cops el TC
El TSJC ha jutjat l’ex-president de la Generalitat, Artur Mas, i les ex-conselleres Joana Ortega i Irene Rigau, acusats d’haver desobeït el Tribunal Constitucional espanyol i haver permès la votació del 9-N.
En aquest judici polític, el govern de Carles Puigdemont ha volgut posar sobre la taula totes aquelles sentències del Tribunal Constitucional (TC), el Tribunal Suprem (TS) i l’Audiència espanyola (AN) favorables a Catalunya que l’estat espanyol ha incomplert.
El govern de Mariano Rajoy incompleix sentències en l’àmbit de beques universitàries, en la concessió de subvencions a càrrec del 0,7% de l’IRPF, en l’àmbit del medi o en el de la cultura. En total, trenta-quatre sentències:
Beques universitàries (3): totes del TC. La darrera, del maig del 2016.
Serveis socials (24): 11 del TC, 6 del TS i 7 de l’AN. La darrera, del gener de 2017.
Cultura (4): totes del TC. La darrera, de l’octubre del 2013.
Medi (3): 2 del TC i 1 del TS. La darrera, del juliol del 2016.
Més incompliments
A banda les sentències del TC i el TS, i de la legislació europea i les sentències del TJUE, el govern ha fet un recull, també, dels altres incompliments de l’executiu espanyol. S’hi destaquen els que fan referència a la qüestió del finançament, les infrastructures i l’acollida de refugiats.
La legalitat europea
Però els incompliments de l’estat espanyol van més enllà de la legalitat espanyola. Segons l’informe del Parlament Europeu ‘L’aplicació de la llei a Europa’, Espanya és un dels països que més incompleix la legalitat comunitària i el tercer estat amb més expedients oberts per incomplir lleis europees. Així mateix, segons el document, és el més incomplidor a l’hora d’executar sentències del Tribunal de Justícia de la UE.
“Incomplir la Constitució espanyola i les sentències del Tribunal Constitucional (TC) ho fa tothom, també els jutges”. Ho diu Tomàs Gui, president de la secció de dret constitucional del Col·legi d’Advocats de Barcelona, que també admet, però, que quan això ho fa l’Estat “perd la credibilitat”.
El govern espanyol, tant amb l’administració socialista com amb la popular, ho ha fet: concretament, en 26 ocasions la Generalitat va interposar un recurs, va guanyar i l’Estat ha fet com si sentís ploure.
FONT: “L'Estat ha desobeït 26 cops el TC” Albert Solé - ARA 29/01/2017
FONT: “La llista de les trenta-quatre sentències del Constitucional favorables a Catalunya que l’estat espanyol incompleix - Vilaweb 07/02/2017
Cinc mapes econòmics que ensenyen que els Països Catalans són diferents d’Espanya
El vot negatiu del País Valencià, les Illes i el Principat al sostre de dèficit de Montoro no és pas cap fet aïllat.
La reunió del Consell de Política Econòmica a Madrid s’ha acabat amb un resultat molt clar: Catalunya, el País Valencià i les Illes s’han oposat al sostre de dèficit proposat pel ministre Montoro. Els tres països catalans han estat les úniques comunitats que han dit que no a la proposta.
No és pas cap casualitat. Hi ha un bon grapat de dades econòmiques que, posades en un mapa, dibuixen per una banda els Països Catalans i per una altra la resta de l’estat, i molt notablement Espanya. Us n’oferim uns quants (passeu per sobre de cada títol i es mostra el mapa corresponent):
Consell de Política Econòmica
Creixement PIB per comunitat
Inversió de l'estat per habitant
Funcionaris per comunitat autònoma
Dèficit fiscal
Els vots al Consell de Política Econòmica.
Els tres països catalans són els únics de votar-hi en contra.
El creixement interanual del PIB per ccaa.
Els Països Catalans són els únics que creixen per damunt del 3%.
La inversió de l’estat espanyol per habitant.
Els tres països catalans són els únics que reben menys de 160 euros per habitant. (Madrid no arriba a 160 euros només si no es compten els diners de la capitalitat.)
El nombre de funcionaris per comunitat autònoma.
Els Països Catalans són els únics que tenen menys del 13% de funcionaris sobre el total de la població assalariada.
El dèficit fiscal.
Els tres països catalans són els que tenen el dèficit fiscal més elevat.
FONT: Vilaweb 01/12/2016
Les lleis que aprova el Parlament, el Tribunal Constitucional les tomba
El Parlament aprova...
El Tribunal Constitucional...
HO TOMBA
HO TOMBA
HO
Tomba
HO TOMBA
HO TOMBA
HO TOMBA
HO TOMBA
HO TOMBA
HO TOMBA
HO TOMBA
HO TOMBA
A més de les beques universitàries, les infraestructures ferroviàries, les matrícules als cotxes, els horaris comercials, i un centenar de competències més en les que se li ha deixat clar que, per més majories que hi hagi al Parlament, a l'hora de la veritat quedaran en paper mullat perquè la última paraula la té sempre Madrid.
FONT: “El Tomba Catalunya, més conegut com TC” Jofre Llombart - El Món 07/10/2016
L’Estat rescatarà les autopistes de peatge -espanyoles- en fallida
La nacionalització podria costar fins a 5.500 milions d'euros
L'Estat fa un pas endavant i assumirà finalment les autopistes en fallida i en risc de liquidació. "Les autopistes revertiran a l'Estat i l'Estat decidirà com gestionar-les", ha explicat el nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en declaracions a 'Los desayunos de TVE'.
El ministeri de Foment ja està en contacte amb els bancs creditors per tal d'arribar a un pacte "que faciliti" el rescat, però De la Serna ha assegurat que el traspàs a mans públiques es farà encara que no s'arribi a cap acord.
FONT: “L'Estat assumeix que rescatarà les autopistes radials en fallida”
Xavier Grau - ARA 12/12/2016
L’escàndol del rescat de les autopistes invisible a les portades dels diaris de Madrid
El rescat de les autopistes radials de Madrid pot suposar, segons els càlculs de la patronal Seopan, fins a 5.500 milions d’euros públics que aniran a indemnitzar grans constructores com ACS, Abertis o Sacyr, i entitats bancàries com Bankia.
FONT: “Els mitjans de Madrid passen de puntetes sobre el rescat de les autopistes” - Media.cat 13/12/2016